5 redenen waarom je LED-lampen zou moeten gebruiken.

Het is niet nieuw dat  led-lampen  geleidelijk de markt domineren, wat je misschien niet weet, is dat ze veel voordelen kunnen opleveren voor het huis. Hieronder brengen we je 5 onderwerpen volgens de lampenwinkes die je laten zien waarom ze de beste keuze zijn als het gaat om verlichting. Van economie, duurzaamheid en zelfs design, er zijn genoeg redenen volgens vele lampenwinkel voor je om jouw conventionele lampen te vervangen door LED!

Economie

Het meest besproken probleem als we het over led-lampen hebben, is hun zuinigheid in vergelijking met andere soorten lampen. Of ze nu voor het huis, vestiging of een commerciële omgeving zijn, jouw installatie kan een aanzienlijke wijziging in de elektriciteitsrekening veroorzaken. Terwijl  gloeilampen  een groot deel van de elektrische energie gebruiken om warmte op te wekken en slechts 5 tot 10% van die energie om te zetten in licht, zetten led-lampen 60% van de energie om in helderheid, wat een aanzienlijke verlaging van je maandelijkse factuur oplevert.

Duurzaamheid

In vergelijking met een gloeilamp gaat de led-lamp ongeveer 25 keer zo lang mee en drie keer zo lang als compacte fluorescentielampen. Led-lampen zullen waarschijnlijk niet doorbranden, dit gebeurt alleen bij overspanning of temperatuurstijging. Ze hebben een gebruiksduur van 20 tot 50 duizend uur en na die periode kan er een verlies van ongeveer 30% van de lichtsterkte optreden. Bovendien zijn led-lampen robuuster, gemaakt van resistentere materialen die het moeilijk maken om te breken. Als het ergste gebeurt, voorkomt een speciale coating dat scherven rondvliegen en zich door de kamer verspreiden.

Ontwerp

Verlichting is een belangrijk thema als het gaat om architectuur en decoratie. Met de juiste producten kun je een veel mooiere, gezelligere en aangenamere omgeving achterlaten. Led-lampen maken deze stap veel gemakkelijker, omdat ze meer opties bieden dan andere modellen. Ze zijn er in verschillende maten en met verschillende vermogens. Je kunt kiezen of je de toon van het licht liever warmer, koeler wilt of anders een model koopt dat meerdere kleuren heeft, die je dagelijks kunt veranderen. Naast het direct bereiken van hun helderheid, kun je hun lichtintensiteit aanpassen met een dimmer, die afzonderlijk is geïnstalleerd. Niet alle modellen zijn dimbaar, dus bekijk dit detail voordat je ze koopt bij de lampenwinkels.

Veiligheid en welzijn

Juist omdat ze geen giftige stoffen bevatten, zijn leds niet schadelijk voor de gezondheid. De werking van deze lampen vereist een lage spanning, waardoor het risico op schokken bij het vervangen wordt verminderd en installatie in vochtige omgevingen zoals zwembaden en andere buitenruimtes mogelijk is. Daarnaast zenden led-lampen geen ultraviolette straling uit, wat zorgt voor minder vermoeide ogen en ook minder insecten die het licht zullen benaderen, waardoor de plek aangenamer wordt.

Duurzaamheid

Omdat ze duurzamer zijn, duurt het langer voordat led-lampen worden weggegooid, dat wil zeggen: er wordt minder afval geproduceerd op onze planeet. Een ander detail is de verwijdering, de led-lampen zijn gemaakt zonder enige vorm van giftig materiaal, stoten geen vervuilende stoffen uit naar het milieu en zijn 100% recyclebaar. De besparing op de elektriciteitsrekening weerspiegelt zich ook in de natuur, waardoor deze duurzamer wordt.